FREEDOM TO
EXPLORE

VOYAH er inspireret og opkaldt efter det franske ord ”Voyage”, som betyder rejse. Af samme årsag er den høje komfort i VOYAHs biler en selvfølge.  

Bilerne er udviklet til at rejse på første klasse, altid.  Hvadenten der er tale om en kort tur indtil byen, en tur i den regnvåde og mudrede efterårsskov eller et langt roadtrip på motorvejen, så er VOYAH den perfekte rejsemakker og leverer høj komfort, masser af kræfter og optimal sikkerhed til alle i bilen, hver gang. Prøv selv!

HISTORIE

VOYAH er et globalt brand med store ambitioner. Mærket er del af den enorme Dongfeng-koncern, som er den 3. største bilproducent i Kina og beskæftiger over 176.000 medarbejdere globalt – alle med fokus på at producere og udvikle biler i verdensklasse. 

Dongfeng-koncernen blev etableret i 1969, og i 1992 påbegyndte samarbejdet med den franske PSA-koncern (Peugeot/Citroën) om at udvikle og producere biler for PSA til det kinesiske marked. Dermed er Dongfeng den første kinesiske bilproducent, der etablerer et samarbejde med en europæisk producent. I dag er samarbejdet mellem europæiske og kinesiske bilproducenter mere normalt.  

I 2003 udvides samarbejdet med bl.a. Honda og Nissan. 

Samarbejdet med PSA udvikler sig markant i 2014, hvor Dongfeng sammen med den franske stat køber andele af PSA og redder firmaet fra en truende konkurs. I dag er Dongfeng den største ikke-private aktionær i Stellantis-koncernen, som PSA kaldes i dag.  

I 2020 præsentes VOYAH som koncernens premium high-tech brand. Forberedelserne har været længe undervejs, så i årene derefter lanceres en ny bil hvert år.  

I slutningen af 2022 introduceres VOYAH i Norge, som det første land i Europa. Danmark, Schweiz, Holland og Finland følger i 2023.  

De øvrige lande i Europa forventes at følge efter i de kommende år.  

TEKNOLOGI

VOYAH sætter teknologi øverst, og brandet anses i dag som et af de førende bilmærker indenfor forskning af nye teknologier og udvikling af biler. Mærket var allerede i 2020 førende indenfor patentudvikling blandt kinesiske producenter med 2.391 registrerede patenter.  

VOYAHs højteknolgiske fabrik drives primært af robotter, hvilket sikrer den meget høje samlekvalitet. Elproduktionen til fabrikken drives i høj grad af solceller. 

GLOBAL R&D 

VOYAHs globale ambitioner, og især i Europa, ses tydeligt på landkortet ovenfor. VOYAH har i mange år haft udviklingsfaciliteter i Sverige, Tyskland og Kina. Så på trods af kun at have eksisteret siden 2020 har mærket været konkurrencedygtig fra første dag, takket være Dongfengkoncernens mere end 50årige erfaring med udvikling og produktion af biler. VOYAH har flere internationale virksomheder og brands som underleverandører; f.eks. designhuset Italdesign Giugiaro S.p.A., italienske DINAMICA og danske DYNAUDIO.  

KVALITET

Fabrikken har tårnhøje kvaliterskrav. Alle biler der forlader fabrikken gennemgås minutiøst for fejl og mangler og testkøres inden de afsendes og sejles til Europa. Denne høje kvalitet er også blevet anerkendt af ”China Automobile Quality Network”, der i en stor undersøgelse måler de kinesiske elbilsmærker ud fra fem kvalitetsparametre: Klager og fejl, risiko for defekt, pålidelighed, sikkerhed og miljøhensyn og her, er VOYAH markant bedre end samtlige konkurrenter. 

Du kan se læse mere om resultatet fra undersøgelsen her. Jo lavere resultat, jo bedre kvalitet.  

DESIGN

VOYAH Free er designet i samarbejde med det internationalt anerkendte Italienske designhus Italdesign Giugiaro S.p.A., der står bag nogle af de flotteste biler i verden, herunder Free. Det slanke, elegante og minimalistiske design med sine bløde former og rene linjer giver bilen en sofistikeret fremtoning.  Designet fremhæver bilens flotte proportioner med den lange kølerhjelm og agile udtryk og får bilens længde på knapt fem meter til at fremstå mindre. 

VOYAH DANMARK – EN DEL AF K.W. BRUUN & CO

K.W. Bruun North East A/S, der en del af K.W. Bruun Koncernen, har siden 2023 stået for markedsføring og salg af luksusmærket VOYAH i Danmark.

 

Om VOYAH

VOYAH er et premiumbrand i Dongfeng-koncernen, som er en af de største bilproducenter i Kina.
Dongfeng har produceret biler i 54 år, og rangerer i 2023 som nr. 122 på Fortune 500-listen.

I 1992 startede Dongfeng, som den første kinesiske bilproducent nogensinde, et samarbejde med internationale brands – herunder PSA.

I dag er Dongfeng den største ikke-private aktionær i Stellantis-koncernen, der tæller hele 14 europæiske og amerikanske brands.

Derudover har koncernen i mere end 23 år beskæftiget sig med udvikling og produktion af elbiler, og tilbyder endvidere R&D (Reseach & Development) samt produktionsfaciliteter i verdensklasse.
Globalt er der 176.000 ansatte inkl. R&D i bl.a. Tyskland og Sverige, og bilerne er fra begyndelsen produceret konkret til det europæiske marked. Her blev brandet lanceret i 2020, og har siden introduceret 3 modeller. De kommende år vil flere følge.
Koncernen går forrest ift. ny teknologi, og allerede i 2020 havde Dongfeng 2.391 registrerede patenter, hvilket er langt det højeste antal blandt kinesiske producenter.

 

FREEDOM TO EXPLORE

VOYAH er skabt til at rejse og udforske, og lever i høj grad op til sloganet FREEDOM TO EXPLORE. Navnet oprinder fra det gamle franske ord ”Voyage”, der netop betyder rejse.

VOYAHs logo og brandidentitet er inspireret af den kinesiske fortælling om Kunpeng. Kun er i starten en fisk, som forvandles til den enorme fugl, Peng. Fuglen symboliserer frihed; den frihed som bilerne fra VOYAH repræsenterer.

FIRE GENERATIONERS FAMILIEVÆRDIER

Ordentlighed, købmandskab og dedikerede medarbejdere

K.W. Bruun & Co A/S er en dansk familiefondsejet koncern med rødder tilbage til 1914, hvor stifter K.W. Bruun solgte sine første biler. I dag udgør koncernen 5 divisioner i Danmark og Sverige og beskæftiger ca. 900 dygtige og ambitiøse medarbejdere, der med en effektiv forretningstilgang, ordentlighed og godt købmandskab skaber forudsætningen for vores succes og vores fremtid.

De 5 divisioner i K.W. Bruun koncernen

K.W. Bruun Import A/S er en af Nordens største bilimportører med bil- og reservedelsimport af bilmærkerne Peugeot, Citroën, DS, Opel og Mitsubishi i Danmark og Sverige og Fiat, Fiat Pro, Alfa Romeo, Jeep, Hongqi og Voyah i Danmark. K.W. Bruun Import er samtidig en moderne logistikvirksomhed med logistikcentre i Greve og Stockholm, der varetager distribution af reservedele og tilbehør til vores netværk på over 500 forhandlere og værksteder.

K.W. Bruun NxT A/S har fokus på udvikling af digitale forretningskoncepter blandt andet relateret til mobilitet og formidling, herunder Bilabonnement og auto.nu samt handel med og montering af reservedele gennem Quickpoint.

Investeringsaktiviteten i koncernen varetages dels af K.W. Bruun Invest A/S med investering og drift af velbeliggende boligudlejningsejendomme samt investering i værdipapirer og alternative investeringer og dels af K.W. Bruun Collection A/S med en portefølje af klassiske investeringsbiler.

Koncernens passion for biler gennem mere end 100 år kulminerer i Classic Car House A/S; et unikt oplevelsesunivers med op til 250 smukke klassiske biler, bilhotel, værksted, bilhandel, Willys Bistro & Diner samt møde- og selskabslokaler i helt særlige rammer.